Demolition and reconstruction of the tourist facility Spaces Hotel****

Dolomiti Superski

The 2017–2018 winter season opens with a new hotel right by the Cotoron ski slope, situated only 3 km from the centre in San Vigilio di Marebbe (BZ) and 3 km from the Passo Furcia.

In July 2017, the Costa family commissioned Rubner Objektbau with the demolition of their existing guest house “La Miara” and the implementation of a turnkey project to build the new Spaces Hotel**** – in record time, because, eagerly awaited by skiers and hikers alike, the opening of the Spaces Hotel**** was scheduled to be as early as December 2017 the same year.

The project was designed by the architect Andreas Gruber. The guests of the new hotel are at the heart of the design.

The architecture is a fusion with the natural environment of the lot, which is located at an altitude of 1,500 m at the foot of Piz da Peres, directly next to the slope taking skiers from Plan de Corones to San Vigilio, and sets a prime example of how to match tourist requirements and hospitality.

Project details

Contractor Spaces Hotel****, San Vigilio di Marebbe IT

Architecture Arch. Andreas Grubner, Schabs IT

Construction time 5 months turnkey – 21 days for timber structure assembly

Completion December 2017