Dolomiti Superski: two new structures

1/8/18

The 2017–2018 skiing season at Dolomiti Superski opened in December 2017 with two new structures. Both projects were turnkey constructions implemented by Rubner Objektbau within record time: the Spaces Hotel**** and the Piz Seteuer valley station.

Dolomiti Superski: two new structures

Spaces Hotel**** – Piz Seteur

In December 2017, two new structures realised by Rubner Objektbau opened in the popular Dolomiti Superski resort

The 2017–2018 skiing season at Dolomiti Superski opened in December 2017 with two new structures. Both projects were turnkey constructions implemented by Rubner Objektbau within record time. The Spaces Hotel****, located next to the Cotoron Plan de Corones slope, and the Piz Seteur valley station in Val Gardena.

  • Spaces Hotel****

In July 2017, the Costa family commissioned Rubner Objektbau with the demolition of their existing guest house “La Miara” and the implementation of a turnkey project to build the new Spaces Hotel****. The new hospitality structure located at 1,500 m above sea level consists of a reinforced-concrete basement and three upper storeys, which are already fully equipped to allow for future expansion by another four storeys. The utilitarian yet highly modern architecture is a perfect match for the natural environment around it. The ski-in/ski-out hotel located right next to the slope offers spacious Chalet Suites featuring a 37 m² room and a 5 m² balcony.

On the ground floor, skiers and hotel guests can relax and enjoy great food at the restaurant, pizzeria and bar & lounge “La Miara.”

  • Piz Seteur

In September 2017, commissioned by Piz de Sella AG, Rubner Objektbau started construction work for a new residential structure for company staff on the upper floor of the valley station of the new 10-passenger gondola lift “Piz Seteur” (the most modern monocable gondola lift in the world, realised by Leitner Ropeways, with the gondolas and roofs of the stations being designed by Pininfarina Design), including the exterior wall panels for the entire valley station.

The wall panels presented a particular challenge, because 620 different elements were required for the support structure, and the schedule for production and assembly was extremely tight – assembly had to take place in extreme weather conditions, at 1,800 m above sea level, in extremely cold temperatures.

Architecture: Perathoner Architects – www.archperathoner.com