The free soul house

Project Morandi

This house stands in the middle of a valley called the Iron Way, as it used to be a land of swordsmiths, in the beauty of Val Trompia, near Brescia, Northern Italy. It has a bravely contemporary charm, with a long horizontal planes modern architecture. Barbara Morandi, the owner, wanted to have wide-open spaces adjacent the living area, that she wanted to be open. Her wish was to give all the areas the chance to communicate warmly with an outdoor space to live in every season, in constant contact with all the house’s rooms. In order to do that, Barbara and her husband Lorenzo Tanghetti, together with Arch. Gianni Bontempi who designed the house, turned to Rubner Haus, who built in a short time an ecological and sustainable house, that has a special “relationship” between interiors and surrounding Nature. You can guess the character of the house and of those who live there, just looking at it: a free soul, with spaces continuously looking outside as if they were in search of horizons. Surrounded by 1200 square meters of greenery, the house spreads on two floors, opening itself to the elsewhere and to Nature.

Project details

Location Province Brescia, Northern Italy

Living space 217m²

Energy requirements 25 kWh/m²a

Architect Arch. Gianni Bontempi

A free soul

Project Morandi

You can guess the character of the house and of those who live there, just looking at it: a free soul, with spaces continuously looking outside as if they were in search of horizons. Surrounded by 1200 square meters of greenery, the house spreads on two floors, opening itself to the elsewhere and to Nature. Check out this video!